Póthaj
Ápolási útmutató

Kondícionálás, hidratálás, olajozás!

Prémium minőséget adunk,
az ápolás már a te kezedben van!

A megfelelő póthaj kiválasztás elengedhetetlen része, hogy a póthajad hosszú távon is szép és hordható legyen. Viszont ahhoz, hogy a hajhosszabbításod megőrizze hidratáltságát az otthoni ápolás elengedhetetlen. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy nem szükséges méreg drága póthaj ápolókat vásárolni ahhoz, hogy a hajad hosszú távon is esztétikus maradjon. Pár tanácsot viszont muszáj megfogadni a póthajad és a pénztárcád érdekében is!

Minden a megfelelő ápoláson múlik!

Póthajad akármennyire is jó minőségű, igényli az ápolást! A mélyhidratáló pakolások, hajolajak 2-3 naponta történő használata aranyat ér!

1.

ne moss 1-2 naponta hajat és ne dörzsöld törölközővel!

Sokan abba a hibába esnek, hogy hajhosszabbítás után a mindennapi hajmosás mellé teszik le a voksukat. Ez viszont hatalmas hiba, a póthajnak ez kifejezetten megterhelő. Válassz inkább a hajadhoz illő szárazsampont, amivel akár 2-3 nappal is ki tudod tolni a hajmosást. Idővel azt fogod észrevenni, hogy valójában nem is zsírosodik olyan gyorsan a hajkoronád, mint korábban, mivel az illesztések kissé megemelik a saját tincseidet is, így a fejbőröd által kevésbbé zsírosodik.

Hajmosás csak hátrahajtott fejjel történjen, az előrehajolt mosás végzetes kócokat okozhat! Hajmosás után hangsúlyozzuk NE dörzsöld a hajad törölközővel, elegendő ha vertikális mozdulatokkal szimplán megtörölgeted, felitatod a vizet.

2.

ALKOHOLOS, GYÖMÜLCSSAVAS ÁPOLÓK KIZÁRVA!

Mivel a hajhosszabbítás során felrakott haj már nem élő haj, a fejbőrtől már nem kap nedvességet, így a megfelelő hidratálásról neked kell gondoskodnod. A hidratálás, olajozás külsőleg 2-3 naponta javasolt. Ahhoz, hogy póthajad jótékony tápanyagokhoz jusson mindenképp kerülni kell az alkoholos, gyümölcssavas samponokat és balzsamokat, ezáltal a haj csak még szárazabbá válik, ráadásul a kreatinos illesztéseket iszonyatosan roncsolja, ami hosszútávon a póthaj hullásához vezet. A klóros és sós víz szitén hasonló negatív hatást gyakorol a póthajra és az illesztésekre.

A proteines hajápolók használata mindenképp javasolt, de a mandulaolaj, kókuszolaj, jojoba- és argánolaj is tökéletes választás a póthaj rendszeres ápolására.

3.

Póthaj fésülése reggel és este!

Nagyon fontos, hogy minden reggel és lefekvés előtt a póthajad teljesen kifésült állapotban legyen. Érdemes az illesztésekre is figyelni, hogy azok se kócolódjanak, ezzel akár 2-3 havonta is elegendő lehet a haj újrarakása. A póthaj és az illesztések fésülésére kifejezetten rövid sörtéjű hajkefe javasolt.

Éjszakára mindenképp javasolt a hajat lazán összegumizni, vagy még jobb ha lefekvés előtt befonod. Ezzel minimálisra csökkenthető, hogy a póthajad reggelre összegubancolódjon.

4.

Vasalás, göndörítés

A vasalás és göndörítés előtt mindenképp használjunk hővédő sprayt, valamint kerüljük a túl magas hőfokon történő formázást. A legideálisabb, ha maximum 180-190 fokra hevítjük a készüléket és a lehető legrövidebb ideig tartjuk a póthajon, ezáltal kíméljük a saját és a póthajat is a kiszáradástól és a túlzott igénybevételtől.

Maia Journal

perfect ceramics for plates

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do eiusm por incididut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercita ullamco Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do eiusm

read full story
Behind the plates – studio stories

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do eiusm por incididut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercita ullamco Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do eiusm

read full story

Gyakran ismételt kérdések

Kérdésed van a póthaj minőségével, kezelhetőségével és ápolásával kapcsolatban? Vagy a rendelés folyamatáról érdeklődnél?

Póthajaink mindegyike 100% műszálmentes, emberi haj. A copfok selymesek, hidratáltak, rövidszál mennyiségük elenyésző. A hajak vége rendkívül tömör, így kisebb mennyiségben is dús hatás érhető el velük. 

A póthajak szálszerkezetüket tekintve vékony-közép szálvastagságúak, ezáltal a hordási idő is kedvezőbb az átlagnál. Elmondható, hogy a kémiai behatások függvényében (festés, szőkítés, vasalás, sós víz, napsugárzás) a sötétebb hajak akár 4-5 évig, a szőke hajak 2-3 évig is hordhatóak.

Mivel 100% emberi hajról beszélünk, így minden copfunk festhető, szőkíthető, vasalható, gyakorlatilag bármit csinálhatsz vele amit a saját hajaddal is tennél. Sőt a jó hír az, hogy az általunk kínált vékony-közepes szálvastagságú hidratált póthajak sokszor kevésbbé sérülékenyek, mint a saját hajunk, ugyanis a magyarok haja sokszor extrém módon vékonyszálú, így töredezésre rendkívül hajlamos.

Póthajad akármennyire is jó minőségű, igényli az ápolást, a szőkített póthajakra ez különösen érvényes. A mélyhidratáló pakolások, hajolajak 2-3 naponta történő használata aranyat ér. Azonban nem kell méregdrága termékeket venned ahhoz, hogy a hajhosszabbításod szép maradjon. Fogadd meg az ápolási útmutatóban foglaltakat, és hosszabbítsd meg a hajad élettartamát!

A garancia kizárólag a megvásárolt copfokra érvényes, és egészen a megbontásig tart. Minőségi kifogással a készhezvételtől számított 8 napon belül élhetsz. A bontatlan copfok visszavételére szintén a készhezvételtől számított 8 napon belül van lehetőséged. A  megbontott, utólag feldolgozott (más fodrász által keratinozott, tresszelt), festett, szőkített, olajozott póthajakat nem áll módunkban visszavenni! A visszaküldés díja a vevőt terheli!